3 Ocak 2015 Cumartesi

Mahsun Kırmızıgül - Mucize Filmi

   Beyaz Melek,Güneşi Gördüm gibi insanın içini acıtan,ders veren ve her kesimden insanın bir parça dahi olsa kendinden kareler bulduğu bana göre son derece başarılı olan Mahsun Kırmızıgül filmlerinin ardından bir yenisi daha geçtiğimiz günlerde vizyona girdi. 

   Film, 1960ların Türkiyesi'ne ışık tutarken bir yandan da yoksulluğun,cahilliğin ve kurtulmak için çırpınan güzel insanların hikayesini sunuyor bizlere. Ege'li bir öğretmenin sürgün yiyerek Doğu'nun bir köyüne göreve gitmesi,şehre ulaşır ulaşmaz karşılaştığı sorunlar,köylüler,okuma arzusuyla yanıp tutuşan öğrenciler ve köyün delisi Aziz izlerken sizi bambaşka duygulara götürecek.Kız isteme sahnelerinde bir yandan gülerken bir yandan da kızların nasıl eşya gibi alınıp gelin yapılmasına kızacaksınız içten içe.

   Aziz,6 erkek ve sayısı söylenmeye tenezzül bile edilmeyen bilmem kaç kız çocuğunun en büyükleridir fakat doğuştan sakattır ve ağzından tek bir kelime bile çıkmayan çocukların eğlencesi haline gelen bir gençtir. Sakatlığı ve konuşması dışında hiç bir zihinsel problemi bulunmayan aslında son derece akıllı bir insan olan Aziz'in hayatı, köye gelen öğretmenle bambaşka bir boyut kazanıyor.
Ailesi dışında herkes Aziz'i dışlarken,öğretmen Aziz'e sahip çıkıp onun eğitimine bir nebze dahi olsa katkıda bulunmaya çalışıyor.

   Kader ve kısmetin gerçekçiliğini bir kez daha Mucize filmiyle görmüş oluyoruz. Kardeşinin hapse girmesi ve babasının hiç tanımadığı bir adamın hayatını kurtarması Aziz için en büyük nimete dönüşüveriyor. Babasının hayatını kurtardığı adamın kızımı sana veriyorum demesi,ailenin bekar kalan tek erkeği Aziz için bambaşka bir yaşamın penceresini aralamaya yetiyor. 

   Bana göre izlemekten son derece keyif alacağınız hem gülüp hem duygulanacağınız Mucize filmine gitmediyseniz mutlaka gitmelisiniz. Samimiyetin,aşkın,karşılıksız yapılan iyiliklerin ve fedakarlıkların doyum noktasına ulaşacağınız son derece başarılı bir film..
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder